Miks tłuszczowy o zawartości ¾ tłuszczu Omega

OPIS PRODUKTU

Wyprodukowano z mieszanki olei roślinnych (50-52%): olej palmowy, olej lniany – bogaty w NNKT, w szczególności kwasy omega-3. Przyczynia się do prawidłowej budowy błon komórkowych, osłonek mielinowych nerwów. Zapobiega stanom zapalnym, reguluje gospodarkę lipidową organizmu (obniża poziom cholesterolu LDL, przeciwdziała miażdżycy, zawałom). Jest stosowany w profilaktyce antynowotworowej – tłuszczu mlecznego (10%) z dodatkiem emulgatora E-471, barwnika karotenów, aromatu, soli (0,1%), witaminy A i D.

ZASTOSOWANIE

Wszystkie grupy konsumenckie w tym dzieci od 12 miesiąca życia. Do bezpośredniego spożycia, nie należy smażyć.

CHARAKTERYSTYKA

Smak i zapach czysty lekko kwaśny mlekowy, konsystencja zwarta, smarowna – dopuszczalna lekko twarda i lekko mazista, barwa jednolita.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 10°C. Okres przydatności 30 lub 40 dni w zależności od opakowania.

OPAKOWANIE

Kostka – 200g

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

Zawartość tłuszczu (%) min. 60%
Zawartość wody (% max. 37,0
pH plazmy 4,5 – 6,9
Kwasowość tłuszczu max. 2

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE

Salmonella /25g nieobecne
Listeria monocytogenes /25g nieobecne
Bakterie z grupy coli /1g nieobecne